Kolmastoista

Itsensä kehittäminen ja sen tekeminen luovalla tavalla voidaan helposti yhdistää niinkin arkiseen asiaan kuin kalenterin käytön yhteyteen. Siitä voi jopa tulla aikakauden hitti-harrastus – niin kuin on käynytkin. Bujoilu, plannerit, journalit ovat uusia termejä, jotka harrastaja tunnistaa. Materiaali- ja ideamäärä on loputon.

Kun jo hetken aikaa kuviteltiin, että kohta kaikki ovat siirtyneet paperikalentereista sähköisiin, niin aivan toisin on käynyt. Monilla intohimoisilla harrastajilla ei ole ainoastaan yhtä paperikalenteria, vaan useita. Miten tässä näin kävi? Ihminen tarvitsee kirjoittamista, luovaa näpertelyä, esteettisiä asioita, kivoja juttuja mielenvirkistykseksi. Elämänhallintaakin voi harjoittaa kalenterin kanssa niiden hyvien ideoiden pohjalta, joita tosiaan on netti pullollaan.

Ja sitten se itsensä kehittäminen. Bujoon tai planneriin on helppo varailla ihan omat sivunsa sitä varten. Katsoa peiliin ja ihmetellä itseään. Kirjoittaa siitä – tai piirrellä, liimailla tarroja ja kuvia – tehdä vaikka kokonainen Art Journal. Miten sinä haluaisit toteuttaa seuraavan itsereflektion? Pohtimalla, kirjoittamalla vai tekemällä oman sivun jokaiselle päivälle ja sen kysymykselle. Tässä käyttöösi kuva, jota saa vapaasti kopioida ja toteuttaa. Heti tammikuusta tai jonain muuna sopivana kuukautena – tai sitten ihan muuten vaan. Ole hyvä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: