Ajatuksia Psalmeista

Olen jo vuosia suunnitellut paneutuvani lukemaan Raamatun psalmeja kaikessa rauhassa. Kirjahyllyssä on odottanut Spurgeonin kaksiosainen kommentaari, jossa jokaista psalmia pohditaan erikseen. Useita eri suomen- ja englanninkielisiä Raamattuja on myös pöydälläni ja olenkin ”läpi lukenut” psalmit monesti. Minua kiinnostavat myös alkukielen sanojen merkitykset, vaikken hepreaa ja kreikkaa osaakaan, ja tässä kohden olenkin iloinen netin ihmeellisestä maailmasta, josta löytyy sanojen käännöksiä. Niinpä jossain vaiheessa otin eteeni tyhjän muistikirjan ja kynän – ja aloitin. Kirjoitin tyhjälle sivulle ensimmäisen psalmin 1938 käännöksestä, luin Spurgeonia ja tutkin heprealaisia sanoja käännöksineen, jopa piirustelin niitä toiselle sivulle – ja pohtiessani eri sanomisen tapoja tein oman käännökseni psalmista jo kirjoittamani viereen. Ensimmäinen psalmi mahtui siis yhdelle sivulle tuplasti kirjoitettuna… Mielessäni vilahti, montakohan sivua psalmiin 119 ollenkaan menisi? =) Tavoitteenani on alkaa tutkia psalmeja – ja kutsun sinua mukaan! Voit kuunnella ajatuksiani ensimmäisestä psalmista ja jatkossa myös muista psalmeista sitä mukaa kun niistä äänitän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: