”Syttyi siunattu joulutähti”

Jo ennen kuin Jeesus syntyi seimeen Betlehemissä, taivaalle syttyi siunattu joulutähti. Sitä tarkastelivat itäisten maiden viisaat miehet, jotka myös lähtivät pitkälle ja aikaa vievälle matkalle nähdäkseen suuren kuninkaan, josta he ymmärsivät uuden tähden ilmoittavan. Heidän vaivannäkönsä palkittiin ja he saivat antaa lahjansa lapselle, joka on kuninkaitten kuningas, Immanuel, ”Jumala meidän kanssamme”.

Joulun sanomaa tietäjien 2000 vuotta sitten kohtaamasta kuninkaasta, meidän Vapahtajastamme Jeesuksesta, voi mietiskellä jouluun valmistautuessa vaikkapa askartelun äärellä.

Adventin aikaan on tietenkin aina opittava myös joku uusi jouluaskartelujuttu ja monesti niistä on kiittäminen kalligrafiaopettajaani Teija Tiilimäkeä. Tämänkin origamitähden opin tekemään juuri hänen kurssillaan. Ihan pyytämättä ja mielikseni mainostankin, että Teijan tekemää löytyy Porin Puuvillan sisäpihalta (Paahtimon rakennuksesta) ja siellä voi tehdä kivoja ostoksia – kurkkaapa vaikka tämä linkki. =)

Ja sitten itse tähteä tekemään. Et tarvitse tähän viisisakaraiseen tähteen muuta kuin neliön muotoisen palan ohuehkoa paperia – vaikka joulupaperia tai ruskeaa pakkauspaperia, lehden sivun tai monistuspaperia – ja kärsivällisyyttä toistaa taittelu uudestaan niin monta kertaa, että opit vaiheet.

Taittelepa siis se paperisi näin:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: