Yhdeksäs

Joulukorttien aikaan minuun on monena vuonna iskenyt askarteluhulluus. Ja joka vuosi on pitänyt keksiä joku uusi juttu. Eräänä vuonna kortteja tuli tehtyä muutama sata, kun erehdyin lupaamaan silloiselle pomolleni, että voin tehdä joulukortit. Saksien varressa heiluivat silloin myös molemmat ala-aste-ikäiset lapsenikin, kun ei siitä meinannut muuten tulla valmista. Taisin saada jännetupintulehduksenkin käteeni. Tässä ohjeet tuon hurjaan massatuotantoon joutuneen kortin tekoon sinullekin:

Vihreä kaksiosainen korttipohja taitettuna on materiaalina ja välineenä on sakset. Jos haluaa olla huolellinen tarvitaan myös viivotin ja lyijykynä. Kortin etuosa taitetaan pystysuunnassa ulospäin. Taitteen ylänurkasta vedetään lyijykynällä viiva alanurkkaan.

Periaatteessa voi merkitä piirtämällä myös leikkauslinjat, kunnes oppii tekemään ”vapaalla kädellä”. Oleellista kuusen käännettävien rakenteiden leikkaamisessa on, että sisempi leikkaus jää aina lyhyemmäksi niin, että ne loppuvat vaakasuorassa samaan linjaan. Tämä on teitelinja, josta kuusen osaston muodostava kolmio taittuu alaspäin, mun kaikki on leikattu ja kortin etuosa oikaistaan suoraksi.

Kortin etupuolelle muodostuu kuusi, jonka latvaan voi laittaa tähden. Kuusen ”kolmioiden määrää voi kokeilla oman käsialansa mukaan, niitä voi olla 5-8. Alin kolmio täytyy mahtua kääntymään alaspäin kortin päällä. Halutessaan voi korttiin laittaa erillisen sisäosan johon kirjoittaa. =)

Tässä vielä korttikavalkadia vuosien varrelta…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: