Kolmas luukku

Askartelumaailman rikkaus on nykyään aivan uskomaton! Se suorastaan hengästyttää!

Omaan lapsuuteen ja nuoruuteen kuului parhaimmillaan silkkipaperia ja kreppipaperia, vaikeasti käsiteltäviä metalllinhohtoisia papereita ja hileitä. Tussit ja puuvärit, vesivärinapit ja turhan laadutonta paperia. Mamman laatikoista sain kaivella kankaanpaloja ja lankoja, nauhoja, nappeja ja helmiä – ja tietenkin käytössä oli voipaperi, vessapaperirullat, munakennot sun muut. Luonnonmateriaaleja unohtamatta.

Viime vuosien uusi tuttavuus on tullut kalenteriharrastuksen myötä kuvioihin; riisipaperista tehdyt washi-teipit. En olisi osannut unelmoidakaan tällaisesta teipistä, jolla kuvittaa ja koristella kalenterin sivuja ja paljon muutakin, tehdä skräppäilyjä ja nykyistä Mixed mediaa (jossa eri tekniikoita yhdistellään ja kerrostetaan). Valikoima washiteipeissä on loputon ja hintahaitari suuri. Ongelmaksi tuleekin, miten rajoittaa innostustaan kohtuullisiin mittoihin? Harrastajien keskuudessa on jossain vaiheessa syntynyt washi-teippien vaihtosysteemi, jossa kootaan esim. pelikortille muutamia eri teippejä 50 cm pätkissä ja näin voi sitten saada ”maistiaisia”, eikä tarvitse itse ostaa kaikkia rullakaupalla.

Joku näppärä on keksinyt washiteipillekin korvikkeen, joka syntyy kotoa löytyvistä materiaaleista. Minä tietenkin mietin, miksei tätä ole keksitty jo aikapäiviä sitten? Varsinkin, kun itse tehtynä saa juuri sellaista teippiä kuin haluaa. Kurkkaapa siis videolta, miten voit itse tehdä ”washiteippiä”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: