Ensimmäinen

Tänään on joulukuun ensimmäinen päivä ja kalenteriluukussa on koko jouluevankeliumi pähkinänkuor… eikun tulitikkuaskissa. Tikkuaskia on tuunattu ja Sanaa on saatu esille uudella tapaa. Kun Bible Journaling -juttu saa näin jopa kolmiulotteisen muodon, tällaista innokasta askartelijaa se kyllä hykerryttää.

Jonain iltana, kun uni ei ollut tullakseen suunnittelin etukäteen mielessäni, miten tämän jouluisen tikkuaskin toteutan. Täytyy tunnustaa, että ihan kaikki hienot visiot eivät olleet edes mahdollisia toteuttaa, joten enkelikuoron sijaan hyräilen sitten tässä rustiikkisessa videossa käheällä äänelläni yhtä lempijoululauluani. Tunnistatko sen?

Toinen luukusta aukeava asia, josta tykkään, on evankeliumiteksti itsessään; se on vanhaa fraktuuraa, jota harva osaa enää nykyään lukea – ainakaan sujuvasti. Ensimmäinen Raamattuni oli lahja isoisältäni ja se oli Biblia (ihan tavallisella fontilla kylläkin). Perheraamattumme kirjahyllyssä oli myös vanha Biblia ja se puolestaan oli juuri näitä hienoja vanhoja kirjaimia täynnä. Kaunis kirja kiehtoi minua jo pikkutyttönä ja opin itsekseni lukemaan tekstiä. Kalligrafiaharrastukseni alkoi myös juuri tämäntyyppisten kirjainten opettelulla.

Tämän ensimmäisen luukun myötä haluan muistuttaa meitä siitä, mistä joulunodotuksessa on kyse, ettei käy kaiken joulutohinan keskellä niin kuin tutussa joululaulussa sanotaan; ”laps hankeen hukkuu, unhoittuu”. Muistetaan siis, että vietämme joulua Vapahtajan syntymäjuhlana.

Siunattua adventinaikaa sinulle!

PS: Minulta saa pyydettäessä printattavaksi tekstimateriaalin tähän jouluaskarteluun. Laita viestiä, jos haluat sen. =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: