Luetaan – ja kuunnellaan -Raamattua

Raamattu on ihmeellinen kirja. Sen sisältö on elävä, joten Raamattua lukiessa se voi ihan oikeasti puhua – Jumalan henki, Pyhä Henki puhuu minun hengelleni. Miten tämä ”keskusteluyhteys” on mahdollinen? Siihen on vain yksi tie – syntinen ihminen voi tulla Jumalan luokse ainoastaan Jeesuksen sovitustyön kautta. Silloin syntinen ihminen voi kohdata elävän Jumalan, eikä ole enää synnin lain alla. Silloin Sana puhuu.

Ihmeellistä Raamatussa on myös sen kielellinen rikkaus. Alkukielet heprea ja kreikka ovat vivahteikkaita ja ilmaisurikkaita kieliä – käännöksiin ei voida mitenkään sisällyttää kaikkea niiden sisältöä. Siksipä meille onkin suuri siunaus, että voimme lukea eri käännöksiä sekä suomeksi että muilla osaamillamme kielillä. Itse asiassa ei aina tarvitse edes osata kieltä, kun meillä on internetissä tarjolla palvelimia, joista mm. löydämme alkukielisten sanojen merkityksiä tai voimme lukea asioita jonkun raamatunopettajan avaamana. Yksi oma vinkkini tutkimiseen on Uskonkirjat -sivuston Raamattu-haku, jossa on mahdollista avata rinnakkain suomenkielinen käännös ja vertailutekstinä King James, josta voi sitten klikata auki jakeiden yksittäisiä alleviivattuja sanoja ja tutkia niiden merkityksiä. Ja uppotua siihen tuntikausiksi…

https://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible

No niin, tämä kaikki oli esipuhetta sille, että ehdotan myös Raamatun kuuntelemista. Raamattua on luettu ääneen kautta aikain – ja taas meidän ajassamme elävällä ihmisellä on osanaan se siunaus, että saamme kuunnella äänitteitä. Englanninkielisistä Raamatun lukijoista on suosikkini David Suchet – meille tuttu Poirotin hahmon esittäjä.

https://www.biblegateway.com/audio/suchet/nivuk/Gen.1

Itse olen alkanut äänittää satunnaisia lukuja Raamatusta käyttäen vanhaa vuoden 1776 Bibliaa. Luettavat luvut ovat useimmiten Danilo Vallan Vuoden kirja -kalenterikirjan päivittäisiin raamatunkohtiin liittyviä, koska teen myös rukouspodcasteja Vuoden kirjan päivittäisistä rukousaiheista. Molemmat löytyvät soundcloud- ja facebook-sivuiltani.

Olet sydämellisesti tervetullut kuuntelemaan Raamattu-podcastejani!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: