Rukoillaan Sanaa

”Niin kuin sade ja lumi tulevat taivaasta eivätkä sinne palaa vaan kostuttavat maan, tekevät sen hedelmälliseksi ja versovaksi, niin että se antaa kylväjälle siemenen ja syöjälle leivän, niin käy myös sanani, joka minun suustani lähtee: ei se palaa luokseni tyhjin toimin vaan toteuttaa sen, mitä minä haluan, ja saa menestymään sen, mitä varten minä sen lähetin.” (Jes. 55:10-11)

Olin aikoinaan Suzette Hattinghin raamattutunnilla, kun hän opetti toimivasta rukouksesta. Mieleeni jäänyt ajatus oli hyvin yksinkertainen; Jumalan Sana on totta ja pyhää – ja se toteutuu. Kun me rukoilemme suoraan hänen Sanaansa, silloin rukoilemme hänen tahtonsa mukaan ja hän itse toteuttaa Sanansa. Voimme rukoilla Sanalla, voimme siunata Sanalla – ja saamme luottaa siihen, että Sana myös tekee tehtävänsä. Jeesus itse on Sanassa – hän on Sana, joka tuli lihaksi. Hän itse on rukous Jumalan valtaistuimen luona. Ajatus on huikea! Entäs sitten käytännössä – mitä minä teen? Minä olen kirjoittanut itselleni useista raamatunkohdista sovelluksen, johon laitan minulle rakkaan ystävän nimen hänen puolestaan rukoillessani. Tässä yksi esimerkki;

Psalmi 23:n tekstin mukaelma on tehty ystävän puolesta nimeltä rukoilemiseen (voit sijoittaa ystävän nimen viivalle)
”Herra olkoon sinun paimenesi _____, älköön sinulta mitään puuttuko. Vieköön Hän sinut __________ vihreille niityille lepäämään, johdattakoon sinut tyynten vetten äärelle. Virvoittakoon Hän sinun sielusi __________. Johdattakoon Hän sinua __________ vanhurskauden teillä nimensä tähden. Vaikka sinä __________ vaeltaisit kuoleman varjon laaksossa, älä pelkää mitään pahaa, sillä Herra on sinun kanssasi. Herran väkevä käsi ja paimensauva lohduttavat sinua __________. Herra kattakoon sinulle __________ pöydän sinun vihollistesi nähden. Herra voidelkoon sinun pääsi öljyllä, sinun maljasi olkoon ylitsevuotava. Sula hyvyys ja armo seuratkoon sinua _____ kaikkina elämäsi päivinä, ja suokoon Hän, että saat asua Herran huoneessa
päiviesi loppuun asti. Amen.”

Tällä tavoin Raamattua lainaten voit rukoilla itsesi ja perheesi ja ystäviesi puolesta, seurakuntasi, kaupunkisi ja maasi puolesta, ja Jumala täyttää Sanansa. Jatketaan rukousta ilolla ja innolla!

PS: Tämäkin ajatus löytyy Danilo Vallan Vuoden kirjan sivuilta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: