Mantelipuu

Tiesitkö, että Israelissa keväällä ensimmäisenä kukkiva kaunis mantelipuu löytyy myös Raamatun sivuilta. Profeetta Jeremian aivan ensimmäinen näky Herralta oli juuri mantelipuu. Herra oli jo aiemmin luvannut hänelle: ”Minä panen sanani sinun suuhusi” ja tähän ensimmäiseen näkyyn liittyvässä sanaleikissä Herra ilmaisi, että hän itse valvoo sanansa toteutumisen. Sana mantelipuu, shaqed, muistuttaa sanaa shaqad, valvoa, katsoa.


”Minulle tuli tämä Herran sana: ”Mitä sinä näet, Jeremia?” Minä vastasin: ”Minä näen mantelipuun oksan.” Herra sanoi minulle: ”Sinä olet nähnyt oikein, sillä minä valvon, että minun sanani toteutuu.”
Jer. 1:11-12

Mantelipuu kukkii siis keväällä ensimmäisenä ja tuottaa satonsa viimeisenä. Se on valpas huomaamaan kevään lämmön koittavan ja reagoi siihen näkyvästi. Mantelipuun ajatellaankin olevan tarkkaavaisuuden
ja lupauksen vertauskuva. Mielenkiintoista on se, että sen sato kypsyy viimeisenä. Meidän uskomme ei perustu näkemiseen ja kokemiseen, vaan siihen, että luotamme Jumalan sanaan. Vaatii kärsivällisyyttä odottaa sen lupauksen toteutumista, joka kyllä vääjäämättä täyttyy – niin kuin Herra Jeremiaalle sanoi: ”Minä valvon, että minun sanani toteutuu.”

Minä sanoin mantelipuulle: ”Veli, puhu minulle Jumalasta!” Ja mantelipuu puhkesi kukkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: