Kahdeksastoista

Arvaa mitä! Tänä jouluna leivon ihan sinulle! Muuten ei tulisikaan leivottua, kun vietetään ihan kahden kesken joulua mieheni kanssa ja tällaisen pulleron on parempi huolehtia, että herkut päätyvät mieluummin parempiin suihin. =) Löysin nimittäin kauan kadoksissa olleen reseptin, jota on tehnyt mieli tehdä eri juhlien yhteydessä. Kun jaan sen tänne, eipähän sitten itsekään tarvitse joka piironginlaatikosta etsiä seuraavan kerran, kun tahtoo näitä leipoa. Avaa koneen tahi kännykän, klikkaa vaan tämän oman blogin auki, laittaa hakuun sanan ”resepti” ja poimii oikean jutun. Se on muutenkin kaikkein nopein tapa löytää sivultani joku resepti. Ei tarvitse rullailla ja tuskailla. Tosin tämä resepti oli kyllä niin helppo, että se minun olisi pitänyt muistaakin. Hetken aikaa ihmettelin, mitenkäs taikinaan ei tule soodaa, ei leivinjauhetta. Tarkistin tutulta martalta, onko tässä nyt joku virhe. Hän kertoi, että konjakki toimii kohotusaineena, mutta leivinjauheen voi kyllä halutessaan lisätä taikinaan (1 tl per 2 dl jauhoja). Jos siis piparit tekee jollain muulla maulla, vaikkapa vanilja- tai kanelipipareiksi, silloin on syytä muistaa lisätä leivinjauhe. Pipareista tulee myös suussasulavampia jos korvaa pari desia jauhoja perunajauhoilla.

Konjakkipiparit

Ainekset:

250 g voita tai margariinia

1, 5 dl sokeria

1 muna

2 rkl konjakkia (jos jätät tämän pois ja maustat vaikka vaniljalla, lisää taikinaan leivinjauhe)

6 dl (350 g) vehnäjauhoja

Valmistaminen:

  1. Sekoitetaan pehmeä voi ja sokeri.
  2. Lisätään kananmuna vaahdottamatta.
  3. Lisätään konjakki.
  4. Lisätään jauhot vaivaamatta.
  5. Laitetaan muutamaksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.
  6. Kaulitaan jähmeä taikina levyksi, josta otetaan muotilla pipareita pellille.
  7. Pipareita sipaistaan keltuaisella, jonka päälle ripotellaan raesokeria.
  8. Paistetaan 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
  9. Annetaan jäähtyä ja laitetaan tiiviiseen astiaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: