Tilaisuuksia ja tapahtumia

Tällä hetkellä ei uusia tilaisuuksia vuodelle 2020 ole tiedossa.

Menneitä:

Porissa pidettiin Evankelistojen yhteyspäivät 13.-14.8.2019. http://www.evankelistapaivat.fi/

Toimin näiden yhteiskristillisten päivien koordinaattorina ja olen todella innostunut mahdollisuudesta saada kohdata päiville tulevia evankelistoja ja olla palvelemassa heitä. Vaikka minut on kyllä aikoinaan siunattu evankelistan työhön, silti mietin monena vuonna omaa kelvollisuuttani osallistua näille päiville. Oltuani ensimmäistä kertaa mukana Lahdessa 2017, olen syttynyt asialle ja haluan olla mukana jatkossakin. =)

https://seurakuntalainen.fi/uutiset/muutama-vuosi-sitten-evankelistapaivien-koordinaattori-mietti-onko-han-riittavan-evankelista/

Jos sinä nyt mietit, mikä oikeastaan on evankelista, mitä hän tekee ja mihin hän seurakuntatyössä sijoittuu, voit lukea hyvän kuvauksen siitä alla olevasta linkistä. Se on mielenkiintoinen raamattutunti, jonka Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen piti viime vuoden päivillä Jyväskylässä.

http://mikatuovinen.net/taa-on-mun-juttu/?fbclid=IwAR3xfN2T0bE7DJEjlcYvsnI7hhmCa03Ky2y5jVi1R5KqOf9P1QMHdYnVoqo

Porin päiville olemme suunnittelutyöryhmässä koettaneet saada monipuolisen ohjelman, joka olisi rakentamassa ja varustamassa evankelistaa hänen tehtävässään. Haluamme tukea jokaista tässä työssä palvelevaa. Monesti evankelista tekee vapaaehtoistyötä tai työ limittyy toiseen seurakunnalliseen työtehtävään. Kirkon ja seurakuntien ammattinimikkeissä löytyy kyllä monenlaista muuta; pappia ja pastoria, diakonia-, lapsi- ja nuorisotyöntekijää, mutta on vain harvoja kokopäivätoimisia, palkkasuhteessa työskenteleviä evankelistoja. No, eipä ole silti profeettojakaan! =)

Tämä kirjoituksen perimmäinen tarkoitus on kuitenkin toimia kutsuna, joten…

Sinä evankelioimishenkinen uskonsisar ja -veli. Tulethan mukaan Evankelistojen yhteyspäiville! Vuoden 2020 päivät ovat Seinäjoella. Sinne ehtii mukaan.

************************************************************************

Näköalapaikalla

Olemme ystäväni Mari-Anna Stålnacken kanssa järjestämässä naisille toivottua ja kauan odotettua viikonloppuleiriä Reposaaren Junnilassa 17.-18.8.2019 yhteistyössä Porin Teljän seurakunnan kanssa. Mari-Anna on teologian tohtori, rakastettu opettaja ja inspiroiva bloggaaja, johon voit tutustua hänen suomen- tai englanninkielisillä sivuillaan.

http://mariannastalnacke.com/

http://www.flowingfaith.com


Yhteistyömme tässä ensimmäisessä projektissamme perustuu keskinäiseen luottamukseen ja yhteiseen näkyyn. Osaamisalueemme täydentävät juuri sopivasti toisiaan ja säännöllisissä suunnittelu-tapaamisissamme ideat ryöppyävät ja nauru on herkässä. Jalat maassa ja rukoillen me kuitenkin mietimme ideoiden toteuttamismahdollisuuksia. Meillä molemmilla on sydämessämme ilo uskosta ja ’rakkaus pientä ihmistä kohtaan’. Siksi haluamme olla jakamassa muillekin, mitä Herra on meille antanut. Suunnitelmia tulevaisuudelle on monenlaisia – pysy kuulolla!

Nyt elokuun ”Näköalapaikalla” -leirillä pyrimme tarjoamaan naisille ajatuksia ja välineitä tavoitella kokonaisvaltaista hyvinvointia ja hengellistä kasvua. Viikonlopun aikana tarkastellaan omaa menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta uskosta käsin. Teemoina päivien aikana ovat mm. sisäinen eheytyminen, uskon syveneminen arjessa ja oman palvelutehtävän löytyminen seurakunnassa. Raamattuluentojen lisäksi aukeaa terapeuttinen näkökulma ja välineenä prosesseissa on luovaa toimintaa, ryhmäkeskusteluja, ulkoilua ja hemmottelua sekä myös mahdollisuus henkilökohtaiseen sielunhoitoon.

”Luova huone” kaikenlaiseen käsillä tekemiseen ja ”Hiljainen huone” rukoukseen ja kirjoittamiseen ovat avoimena koko viikonlopun. Tulossa on myös ”Yllätysten huone”, sillä naisilla on mahdollisuus tuoda vaihtopöydille hengellinen kirja ja joku asuste, esine tms. sekä ostaa myös myyntipöydältä arpoja tai jotain muutakin kivaa tuliasta leiriltä.

Tyttäreni Anniina Vahala on myös mukana tuomassa leirille säveliä pianon ääressä tai kitara kainalossaan. Hän toimii myös leirin nuorten naisten keskusteluryhmän ohjaajana. Anniina opiskelee tällä hetkellä Hollannissa kieliä ja kulttuuria, toimii yhtenä ylistyksenjohtajana Groningenin kansainvälisessä Vineyard seurakunnassa ja mentorina nuoremmille opiskelijoille. Hän on käynyt raamattukoulun ja ollut harjoittelijana Calvary Chapel Bible Collegessa Yorkissa, Englannissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: